Shopify otpušta deset posto radne snage, što je potez koji utječe na oko tisuću njegovih zaposlenika, izvijestio je prije svih The Wall Street Journal.

U dopisu objavljenom na Shopifyjevoj web stranici, izvršni direktor (CEO) Tobi Lütke kaže da kompanija “mora proći kroz smanjenje radne snage” što najviše utječe na one koji rade u odjelima zapošljavanja, podrške i prodaje.

Lütke je napomenuo i da Shopify također smanjuje “pretjerano specijalizirane” i duplicirane uloge, kao i “grupe koje je bilo “zgodno” imati, ali su bile predaleko od izgradnje samog proizvoda”. Ovakvu situaciju pripisuje pogrešno izračunatoj prognozi da će industrija e-trgovine nastaviti rasti i nakon pandemije koronavirusa

Kako je istaknuo WSJ, broj zaposlenih u Shopifyju “skočio” je s 1900 u 2016. na oko 10.000 u 2021. kako bi se zadovoljio očekivani rast. Ali, Lütke primjećuje da se stvari “vraćaju otprilike tamo gdje bi podaci prije koronavirusa i sugerirali”. Naravno, veliku ulogu u tim netočnim prognozama čini ruska invazija na Ukrajinu, koja je potaknula inflaciju na globalnoj razini.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay