FRANKFURT, 11. svibnja 2017. (Hina/Reuters) – Njemački inženjerski div Siemens izvijestio je u četvrtak da će ukinuti 1.700 radnih mjesta u matičnoj Njemačkoj i preseliti ih još tisuću u sklopu programa poboljšanja učinkovitosti poslovanja.

U Siemensu planiraju reorganizirati odjel informatičkih rješenja za kompanije, konsolidirati skladišne prostore u Digitalnoj tvornici, smanjiti broj zaposlenih u odjelu Mobilnost i objediniti centre za obuku, navela je kompanija u priopćenju objavljenom u četvrtak.

“Prilagodba odjela informatičkih rješenja za kompanije nesumnjivo će igrati ključnu ulogu u transformaciji Siemensa u digitalno industrijsko poduzeće”, istaknuo je u priopćenju član uprave Michael Sen.

Iz grupe su također najavili da će prebaciti tisuću zaposlenika u vanjske pružatelje usluga u Njemačkoj ili u druge odjele.

Polovina od ukupno 2.700 radnih mjesta koja će biti zahvaćena promjenama nalazi se u Siemensovom odjelu informatičkih rješenja za kompanije, gdje tvrtka namjerava kreirati kapacitete za nove zadaće poput kibernetičke sigurnosti i proširenja platformi za analizu podataka.

U Siemensu ujedno planiraju u Njemačkoj zaposliti oko 9.000 novih zaposlenika, uz napomenu da će nastojati zapošljavati što više sadašnjih radnika.

U kompaniji ne navode koliko će ih planirane mjere koštati ni kolike uštede očekuju.

Izvršni direktor Joe Kaeser već neko vrijeme pokušava poboljšati profitabilnost grupe prodajom dijela poslovanja s proizvodima za široku potrošnju, smanjivanjem menadžmenta i velikim akvizicijama u sektoru industrijskog softvera i energije.

(Hina)