Austrijska SeneCura preuzela je Dom za starije ‘Severović‘, francuski Neat u suradnji sa švedskim Securitasom počinje nuditi uslugu teleasistencije, a belgijski Lindbergh Group gradi domove i apartmane za starije i nemoćne

Unatoč tome što Hrvatska ima milijun i dvjesto tisuća umirovljenika, čija je prosječna mirovina samo oko 2800 kuna, silver ekonomija, odnosno proizvodi i usluge koje ona nudi, i u nas sve više uzima maha. Iako stariji imaju važnu ulogu u onim ekonomijama koje su osigurale zasluženu razinu prihoda, dostojnu za kvalitetan život u trećoj životnoj dobi, i kod nas biznis povezan sa starijom populacijom uzima maha. 

Tako je početkom rujna austrijska tvrtka SeneCura sa sjedištem u Beču ušla na hrvatsko tržište kupnjom Doma za starije i nemoćne ‘Severović’ iz Novaka Bistranskih pokraj Zagreba, u kojem smještaj u dvokrevetnoj sobi za pokretnu osobu stoji 6800 kuna, a u jednokrevetnoj penje se na nevjerojatnih 12.600 kuna na mjesec.

Nicolas Pekić regionalni je zastupnik i predstavnik francuske grupe Neat, koji će kod nas biti predstavljen pod nazivom Dobar susjed izaći na hrvatsko tržište nudeći svoju specifičnu uslugu. Riječ je o sustavu teleasistencije namijenjenom potrebama osoba treće životne dobi.

U uslugu koja će za hrvatske umirovljenike stajati 599 kuna na mjesec, a koja bi se trebala na tržištu naći do kraja godine, bit će uključeni i manji popravci stana, intervencije vodoinstalatera, električara i drugih majstora, a dodatno će biti moguće ugovoriti dostavu i naručivanje hrane.

Novu poslovnu priliku u Hrvatskoj prepoznao je i belgijski Lindbergh Group, u Dugoj Resi grade kompleks za starije i nemoćne pod nazivom Mrežnički vrt života.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay