Poznati američki CEO-ovi, osnivači i nasljednici prodaju dionice u tvrtkama koje su ih učinile milijarderima. Za gotovo cijelu tu skupinu, cijene dionica trenutno se kreću blizu rekordnih vrijednosti.

Jeff Bezos prodao je dionice Amazona u vrijednosti od 8,5 milijardi dolara u nekoliko transakcija ovog mjeseca. Istovremeno, Jamie Dimon, izvršni direktor i predsjednik JPMorgan Chase, prodao je 150 milijuna dolara dionica prošlog tjedna, prvi put otkako je preuzeo najvišu poziciju u banci prije 18 godina.

Oko istog vremena, Leon Black, suosnivač i bivši izvršni direktor Apollo Global Managementa, riješio se 172,8 milijuna dolara dionica – također prva prodaja dionica ikad, piše Fortune.

Alan Johnson, konzultant za kompenzaciju koji surađuje s financijskim institucijama, izjavio je da bi prodaje dionica mogle biti rezultat činjenice da će izbori možda uzdrmati stvari u jesen za američki financijski sektor. Stoga, ako je izvršni direktor trenutačno “u novcu” više nego što su očekivali, diverzifikacija vlasništva dobra je ideja. 

Cijeli članak možete pročitati na: poslovnipuls.com

Image by Alessandro D’Andrea from Pixabay