Zdravko Počivalšek, slovenski ministar gospodarstva, rekao je kako su poticajne mjere dogovorene nakon sastanka s gospodarstvenicima te kako će 600 milijuna eura osigurati slovenska SID banka, tamošnji ekvivalent našoj Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj. Osim novčanih poticaja, razmatraju se druga strateška rješenja, poput transformacije čitavih lanaca opskrbe.

Vlada u ovom trenutku priprema i interventni zakon za sufinanciranje ‘čekanja na posao‘ – on bi svim zaposlenicima koji ne mogu raditi od kuće, a zdravi su, sufinancirala 40 posto plaće, za što se predviđa trošak od ukupno 51,5 milijuna eura. Zakon, kada se jednom donese, trebao bi ostati na snazi do rujna.

‘Optimist sam i vjerujem da ćemo realizirati preventivne mjere kako bismo zaštitili gospodarstvo od većih kriznih utjecaja epidemije koronavirusa’, rekao je Zdravko Počivalšek, slovenski ministar gospodarstva i dodao da se najviše pažnje u ovom trenutku posvećuje turističkom sektoru jer ga je pogodio velik broj otkazivanja angažmana.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay