‘Sklon sam poreznim rasterećenjima u svim, a posebno ovakvim uvjetima. Snižena stopa PDV-a je dobra mjera, a još bolje bi bilo da se reducira opća stopa PDV-a, da se reduciraju trošarine, da država odustane od poreza na ekstradobit, te da svim poslovanjima – uključujući i onim koji plaćaju porez na dobit 18 posto a veliki su poslodavci – reducira porez na dobit na deset posto i tako omogući među ostalim i povećanje plaća’, rekao je za HRT.

Grubišić je također istaknuo i da je protiv poreza na imovinu jer ne vidi kako će dodatno porezno opterećenje pomoći ljudima. Smatra kako je potrebno reducirati poreznu diskriminaciju koja se pojavljuje u obliku PDV-a. ‘Danas imamo situaciju da dobar dio napuhavanja cijena imovine proizlazi kreiranjem potražnje onih koji imaju relativno povoljni porezni tretman isključivo kao posljedica političkog dekreta’, rekao je Grubišić

Smatra da imamo ‘političku sreću koja ima pozitivne ekonomske reperkusije’, stoga što možemo prisiliti porezne obveznike drugih zemalja EU da izdvajaju za nas.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay