Davor Matijević (SDP) je istaknuo da je apartmanizacija Splita veliki problem te da je ovakva vrsta turizma uništila stambenu politiku našeg grada u kojem si mlade obitelji ne mogu priuštiti rješenje stambenog pitanja već se sele u okolne gradove.

Na red je došla i točka o povećanju paušalnog poreza po krevetu, odnosno po smještajnoj jedinici u kampu. Prema prijedlogu odluke, predlaže se visina paušalnog poreza po naseljima na području Grada Splita, i to za staru gradsku jezgru u zoni I. u visini od 199 eura, za gradske kotare u zoni II. u visini od 66 eura, za mjesne odbore u zoni III. u visini od 66 eura, a za mjesne odbore u zoni IV. – 26 eura. Prijedlog je prošao sa 17 glasova za, protiv je bilo četvero vijećnika, a devet suzdržanih. Za su bili vijećnici Centra i SDP-a.

– Kad je Andro Krstulović Opara predlagao povećanje s 350 na 700, pa je došlo na 500 kuna, imali smo situaciju 2019. godine da se SDP tome protivio i zvao građane da potpisuju peticiju, Most se izborio da ostane isto, a protiv su bili i vijećnici stranke Pametno – kazala je Ivana Zelić Relata (HDZ).

Lidija Bekavac (HGS) je kazala da se sada predlaže maksimalan iznos paušalnog poreza odnosno porast od 400 posto cijene!

Prijedlog je i da se pristojba Turističkim zajednicama poveća na 55 eura po krevetu, tako da netko tko je prije imao trošak u staroj gradskoj jezgri od 86 eura po krevetu, od 1. siječnja će imati 254 eura – upozorila je Bekavac.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr