Satelitski internet Elona Muska od danas je raspoloživ u Hrvatskoj. Oni koji su se ranije predbilježili su dobili obavijest kako mogu uplatiti uređaj i uslugu koja im treba doći sljedeće godine

Odnosno, konzola za prijem slična je kakvoj satelitskoj anteni koja se pričvršćuje negdje gdje postoji izravan pogled prema nebu, potrebno je i instalirati aplikaciju na svoj Android ili iOS sustav i možete krenuti. Problem je što cijela stvar nije nimalo jeftina.

Najprije morate uplatiti predujam od 799 kuna, da biste onda cijelu instalaciju platili 4.029 kuna uz mjesečnu pretplatu od 799 kuna. Ne treba zaboraviti niti troškove dopreme od 649 kuna.

Barem su to cijene za zagrebačku adresu za koju je ovaj autor zatražio Starlink.

Za taj novac imate doista iznimno brzi internet tokom cijele godine kod nekog od domaćih operatera. Po dosadašnjim recenzijama ne radi se o osobito savršenoj usluzi, ne osobito brzoj niti pouzdanoj, ali u svakom slučaju originalnoj i sa solidnim brojem fanova koji su uglavnom i vjerni pratitelji novotarija Elona Muska.

Što je njegov pravi cilj sa Starlinkom pokazat će se vremenom, jer uz ovu cijenu cilj dostupnosti interneta svakome u svijetu pomalo gubi smisao.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr