Operativna skupina poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Ministarstva unutarnjih poslova osmislila je rješenje koje će značajno pojednostaviti procedure za izdavanje dozvola za strane radnike povratnike. Pripremljena je i uputa za policijske uprave i policijske postaje, kao i preporuke za poslodavce za pravilno podnošenje zahtjeva, kako bi se cijeli postupak olakšao na zadovoljstvo obje strane. U sljedećim danima dostavit će se detaljne upute za prijave za radnike povratnike policijskim upravama kao i poslodavcima.

Također, 12. siječnja 2023. godine bit će održana radionica na kojoj će se poslodavcima detaljno objasniti model izdavanja dozvola kao i načini pravilnog podnošenja zahtjeva. Dodatno, u tijeku je ispitivanje mogućnosti za nadogradnju aplikacije HZZ-a, tako da se kroz aplikaciju omogući provjera statusa postupka, je li zahtjev obrađen, kada je izdana radna dozvola i ostale informacije.

Ovaj način suradnje i komunikacije između javnog i privatnog sektora pokazao je odlične rezultate te može biti ogledni primjer efikasne i kvalitetne komunikacije koja rezultira rješenjima koja s jedne strane rasterećuju djelatnike MUP-a, a s druge strane osiguravaju kvalitetan odgovor za probleme na tržištu rada, stoji u današnjoj objavi radne skupine.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay