Iako podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pokazuju da trend masovnih otkaza još nije stigao u Hrvatsku, a o čemu smo nedavno pisali, otkazi u zagrebačkom dopisništvu Une TV suprotni su primjer.

Velike svjetske kompanije počele su otpuštati velik broj svojih radnika zbog nepovoljne ekonomske situacije, a Netflix, Microsoft, Meta i Twitter samo su neke od njih. Na Una televiziji je pak došlo do poslovnih problema i vlasničkih previranja prije nego je zapravo počela s radom. Uz objašnjenje da zbog toga što ne može emitirati program na području Hrvatske, uslijed čega nema prihoda od reklama pa se gomilaju poslovni gubici, Uprava banjalučke tvrtke Una World najavila je ukidanje niza radnih mjesta u zagrebačkom dopisništvu Une TV, poznatije kao ‘Dodikove televizije’.

Odluka o reduciranju poslovanja u Zagrebu s popisom radnih mjesta koja se ukidaju dio je od osamdesetak zaposlenika zagrebačkog dopisništva zatekla na godišnjem odmoru, koji će morati prekinuti kako bi već ovog tjedna bili na hitnom sastanku na kojem će nekima od njih biti uručen otkaz. Bez posla će ostati niz novinara, urednika, snimatelja, montažera i producenata. Uprava Una Worlda odgovornost za takvu situaciju prebacuje na A1 i HT, s kojima nije uspjela postići dogovor o potpisivanju ugovora o poslovnoj suradnji s Unom TV.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay