Uz BMW-a objavili planove za vlastite pretplatničke modele kakve dosad baš nismo viđali u automobilima. Naime, umjesto plaćanja pretplate na automobile, u njemačkom automobilskom gigantu namjeravaju početi naplaćivati korištenje određenih opcija u svojim vozilima. Kupcima bi takve opcije bile dostupne mjesec ili tri mjeseca nakon kupovine, a ako ih žele nastaviti koristiti, trebat će platiti pretplatu.

Opcije koje su spomenuli na (virtualnoj) konferenciji za medije održanoj prije dva dana odnose se na grijana sjedala, adaptivni tempomat, automatsko paljenje dugih svjetala itd. Takve bi opcije bile dostupne u automobilima, no ako njihovi vlasnici ne bi plaćali određenu pretplatu, ne bi ih mogli koristiti. Pretplata bi se mogla plaćati na rok od nekoliko mjeseci ili nekoliko godina tako da bi kupci ovog vozila mogli plaćati usluge poput grijanih sjedala samo tijekom zimskih mjeseci.

Ideja BMW-a prilično je zanimljiva, no kako je riječ o načinu poslovanja na koje vozači dosad nisu navikli, bit će zanimljivo vidjeti kako će (i hoće li) prihvatiti plaćanje pretplate za korištenje dodatnih opcija u automobilu.

Također, plaćanje dodatnih opcija omogućit će kupcima rabljenih automobila da, nakon što kupe rabljeni BMW, uz plaćanje mjesečne pretplate počnu koristiti neke dodatne mogućnost koje nije koristio prijašnji vlasnik.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay