ZAGREB, 29. svibnja 2017. (Hina) – Za nastavak suradnje Sberbanka s Agrokorom po pitanju budućeg financiranja komunikaciju oko trenutačne pozicije Agrokora i planova za oporavak kompanije treba podići na višu razinu, priopćio je Sberbank u ponedjeljak.

U priopćenju se navodi da se prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev, nakon “iznimno konstruktivnog” sastanka s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinom Dalić, sastao i s izvanrednim povjerenikom Antom Ramljakom te da je razgovor protekao u otvorenom i pozitivnom ozračju.

“Gospodin Poletaev ponovio je da je za nastavak suradnje Sberbanka s Agrokorom, po pitanju budućeg financiranja, potrebno komunikaciju oko trenutačne pozicije Agrokora, kao i budućih planova za oporavak kompanije, podići na višu razinu”, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je Sberbank zainteresiran za transparentne planove oporavka kompanije, kako bi mogla servisirati sve svoje dugove, pa tako i onaj koji je nastao prema Sberbanku.

“Postignuto je i međusobno razumijevanje oko potrebe jačanja menadžmenta operativnih kompanija, posebno retaila kao najosjetljivijeg segmenta”, kaže se u priopćenju Sberbanka.

(Hina)