Podaci potrošača i korisnika u cjelini iznimno su vrijedni za poslovanje u današnje vrijeme pa se svi koji mogu trude prikupljati što ih je više moguće, potom analizirati i koristiti za daljnje poslovanje. Ili ih jednostavno preprodaju “trećoj strani” i zarade nezanemariv novac.

Konkretno, Atlas VPN istražio je situaciju pa uvidio da jedna od deset kompanija koje posluju na globalnoj razini prodaje podatke potrošača zainteresiranim strankama. Te brojke baziraju se na podacima koje nudi The Kaspersky Global Corporate IT Security Risks Survey, tiče se 5266 IT lidera iz 31 zemlje svijeta. Podaci su relevanti jer istraživanje je provedeno od lipnja do studenoga ove godine.

Gledajući brojke detaljnije, 48 posto malih i srednjih biznisa (SMBs) s 50 do 999 zaposlenih i 52 posto kompanija s više od tisuću zaposlenih navodi da prikuplja podatke klijenata. Od svih njih, gotovo petina SMB-a (18 posto) i više od petine većih biznisa (21 posto) prodaje te podatke.

Također, od 24 posto SMB-a i 21 posto korporacija koji trenutno ne prikupljaju podatke korisnika, plan je početi s tim u narednih 12 mjeseci.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay