“Snažno ćemo stati iza svojih članova ukoliko problem s tvrtkom Booking.com i dalje ostane neriješen. Stoga pozivamo sve koji imaju neisplaćene transakcije da nam se jave na info@huos.org kako bi prikupli podatke i mogli brže djelovati u ostvarenju njihovog prava na hitnu isplatu”, kazala nam je Barbara Marković, predsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja, referirajući se na niz pritužbi ovdašnjih iznajmljivača kojima popularna online platforma duguje novac za cijelu sezonu ili im je u proteklih nekoliko mjeseci krivo obračunavala isplate i zakinula ih za određene svote. Nekima duguje na tisuće, a druge su, prema dosadašnjim saznanjima u udruzi, zakinuli za stotine ili više eura.

Nakon što smo objavili tekst o Makarki S. R., kojoj Booking.com od 22. lipnja nije uplatio ni centa, a apartman joj je cijelo ljeto bio pun gostiju koji su rezervirali smještaj putem te platforme, počeli su se javljati i drugi oštećeni iznajmljivači.

“Hrvatska udruga obiteljskog smještaja zadnjih dana prima iznimno veliki broj poziva od članova i ostalih iznajmljivača koje je neugodno zatekla činjenica kako kroz platformu Booking.com nisu zaprimili novce. Jedan dio iznajmljivača prijavljuje kako od lipnja uopće nisu primili nikakvu isplatu, a dio njih prijavljuje nesrazmjer između faktura i isplaćenog”, kaže Barbara Marković, koja je u ime udruge zatražila i službeno očitovanje nadležnih u Booking.com-u.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay