Šest posrnulih društava blokirano na 16 milijuna kuna, uprava još bez odgovora

“Fina je, sukladno odredbi čl. 110. Stečajnog zakona, za društvo ‘Brodosplit Čelik’ d.o.o. 10. 6. 2021. godine nadležnom Trgovačkom sudu u Splitu podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka. Napominjemo da se, sukladno odredbi čl. 16. Stečajnog zakona, prijedlog za otvaranje stečajnog postupka objavljuje na mrežnoj stranici e-Oglasna ploča sudova u roku od tri dana od podnošenja potpunog prijedloga.”

Pitali smo i navedeni splitski sud što se događa, zašto ne objavljuju da Fina predlaže stečaj “Čelika”, još jedne tvrtke iz “Brodosplitova” sustava? A od 10. lipnja prošlo je više od tri dana… Pitanja smo slali dvaput – 18. i 21. dana šestog mjeseca. Još nisu odgovorili.

SUD NE OBJAVLJUJE

Vratit ćemo se još na “Čelik”, budući da je posebno zanimljiv, ali Fina poručuje da je i za “Brodosplitovu” tvrtku “Privremena energetika” podnijela prijedlog za pokretanje stečaja. Splitski Trgovački sud ni to nije objavio.

Ukratko, trenutačno je, poručuje Fina, u blokadi 27 pravnih osoba povezanih s društvom “Brodosplit”. Neke su blokirane kraće, neke dulje vrijeme. A u škverskom sustavu je ukupno pedesetak društava.

Da skratimo: u devet Debeljakovih brodograđevnih društava, za koje je predložen stečaj, radi ukupno 897 ljudi. O njihovoj sudbini još ne znamo ništa, jasno je tek da strepe za radna mjesta i plaće. To je gotovo polovica od ukupno 2000 zaposlenih u “Brodosplitu”.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay