Adrian Ježina, predsjednik Uprave Telemacha, govori kako će deregulacija brzog interneta utjecati na poslovanje kompanije te kakva su njegova očekivanja razvoja tog tržišta, s obzirom na cijene i investicije.

Adrian Ježina, čelnik je Telemacha, telekoma koji je posljednji ušao na tržište fiksnog interneta, Povod ovog intervjua su najavljene izmjene regulatornog okvira koje će se uvelike odraziti na tržište.

Ježina je pojasnio kako će sve deregulacija brzog interneta, za 72 područja od njih ukupno 572, utjecati na poslovanje Telemacha te kakva su njegova očekivanja razvoja tog tržišta, s obzirom na cijene i investicije.

Trenutačno se u telekom industriji priprema poprilično velika promjena uvjeta poslovanja na tržištu. Deregulira se tržište brzog interneta. Veliki ste protivnik tih promjena. Ipak, čini se da je to sada završena priča, barem, tako tvrde regulatori, a uostalom i Europska komisija je odobrila analizu HAKOM-a i namjeru promjene regulative. Ili mislite da još uvijek ima šanse da se nešto izmijeni?

U Telemachu nismo protiv deregulacije, dapače. Ali pitanje je kada i na koji način. Činjenica je da domaće telekom tržište još uvijek nije dovoljno zrelo za predloženu deregulaciju fiksnog tržišta.

Kao i više drugih operatora, i mi smo predlagali da se razmotre dodatni kriteriji koje je HAKOM mogao uzeti u obzir i koji bi bili primjereni za procjenu konkurentnosti područja. Svoje smo prijedloge izložili i Europskoj komisiji i žao nam je što nije bilo prostora za prihvaćanje niti jednog od naših argumenata.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay