Francusko gospodarstvo otvorilo je u posljednja tri prošlogodišnja mjeseca više od 50 tisuća novih radnih mjesta, čime se tempo zapošljavanja vratio na predkrizne razine, pokazali su u utorak objavljeni službeni podaci.

Francuska je prošle godine zahvaljujući niskim kamatnim stopama, oporavku globalnog gospodarstva i optimizmu poslovnih čelnika dokončala desetogodišnje razdoblje slabašnog rasta i zapošljavanja u kojem je bez posla ostalo gotovo 3,5 milijuna ljudi.

U četvrtom je tromjesečju 2017. neto otvoreno 53.300 novih radnih mjesta, što je za 0,3 posto više u odnosu na prethodno tromjesečje, objavio je u prvoj procjeni državni zavod za statistiku INSEE.

Time je u prošloj godini ukupan broj novootvorenih radnih mjesta dosegnuo 253.500, što predstavlja povećanje za 1,3 posto u odnosu na 2016. godinu kada je francusko gospodarstvo poraslo najsnažnijim tempom od 2011.
Iz statističkog su zavoda za Reuters kazali da je tempo zapošljavanja u prošloj godini bio najsnažniji od 2007., prije izbijanja financijske krize koja je u Francuskoj potaknula recesiju i prouzročila ukidanje stotina tisuća radnih mjesta.

Cijeli članak možete pročitati na: rs.seebiz.eu

Foto: Shutterstock