ŠIBENIK, 31. siječnja 2017. (Hina) – Tisno bi na središnjem mjesnom trgu Rudina pred turističku sezonu 2018. godine trebalo dobiti hotel sa četiri zvjezdice, vrijedan između 25 i 30 milijuna kuna, koji će tvrtka Djelo urediti u prostorijama stare osnovne škole koja zjapi prazna već skoro 20 godina, rečeno je u utorak na predstavljanju tog projekta.

Za izmjenu prostornog plana Općine Tisno trebat će otprilike šest mjeseci, a njome će se omogućiti uređenje stare ugrade i dogradnja modernog hotelskog aneksa, a Tedi Slamić iz tvrtke Djelo najavljuje početak radova nakon ovogodišnje turističke sezone.

Tvrtka Djelo kupila je zgradu stare škole od obitelji Meštrov, koja je izgradila tu zgradu prije Drugog svjetskog rata s namjerom da u njoj pokrene tvornicu tjestenine. Međutim, nakon rata zgrada je nacionalizirana i od 1950. do prije dvadesetak godina u njoj je bila tišnjanska osnovna škola. Zgrada je denacionalizirana iza Domovinskog rata, a obitelj Meštrov ju je prodala tvrtki Djelo.

“To mi je drago jer je zjapila prazna, a ovako ćemo dobiti vrhunski hotel koji će dodatno podignuti razinu naše turističke ponude”, rekao je na predstavljanju projekta novog hotela u Tisnom načelnik Ivan Klarin.

Plan uređenja hotela iznio je Slamić, kazavši kako je tvrtka sa svojim trgovinama već dugo prisutna na otoku Murteru, a odluku da uđu u novi projekt donijeli su kad su vidjeli da im Općina Tisno daje punu podršku.

“Još nemamo troškovnike, projekt kako će hotel izgledati još je u izradi, ali procjenjujemo da je riječ o investiciji vrijednoj između 25 i 30 milijuna kuna. Zadržat ćemo izvorni izgled zgrade, hotel će imati 32 sobe, a aneks koji ćemo dograditi bit će vrlo moderan. Hoće li u zgradi ostati naš dućan, to ćemo još vidjeti. Hotel će se zvati ‘Stara škola’, a idemo na visoku kvalitetu jer mislimo da u Tisnom i nema više prostora za masovni turizam. Ono što mu treba su bogati gosti”, kazao je Slamić.

Uz vrhunski smještaj, hotel ‘Stara škola’ gostima će nuditi i dodatne sadržaje. “Jako nam je interesantan biciklizam i razvoj gastro turizma. Zanima nas sve ono čime bi mogli produžiti sezonu i otvoreni smo za sve prijedloge”, dodao je Slamić.

Arhitekt Ante Štampalija rekao je da je projekt u ranoj fazi, ali siguran je da će izgled zgrade ostati sačuvan, jer je takva arhitektura netipična za Dalmaciju. “Razmišljamo i o bazenu na krovu zgrade, ali sve je to još u fazi ideje. Moramo još pričekati i mišljenje konzervatora, iako sama zgrada nije zaštićena, ali je cijeli stari dio Tisnog”, istaknuo je Štampalija.

Jedan od najvećih problema bit će parking, jer na svake tri sobe hotel mora imati barem jedno parking mjesto. Međutim, kako paralelno s uređenjem hotela počinje i uređenje kompletne tišnjanske Rudine, i Slamić i Klarin uvjereni su da će pronaći pravo rješenje.

(Hina)