Ivica Todorić u najnovijoj objavi na svojim internetskim stranicama u četvrtak je pozvao premijera Andrea Plenkovića, potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić i izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka da objave ugovor o zalogu Agrokorove imovine trustu Madison Pacific ltd iz Hong Konga.

Kako Todorić navodi u najnovijoj objavi, “premijer Plenković na današnjoj sjednici Vlade ponovno brani pljačku otete privatne imovine, a skandalozni ugovor o roll-upu na koji sam više puta upozoravao naziva najboljim i najkorektnijim”.

“Još jučer je tvrdio kako nikakve mistifikacije nema, da je sve transparentno. Pa transparentnosti radi gospodine premijeru, gospođo Dalić, gospodine Ramljak pokažite hrvatskoj javnosti ugovor o zalogu Agrokorove imovine trustu Madison Pacific ltd iz Hong Konga koji je sastavni dio cijelog plana kriminalne organizacije. To može učiniti transparentni gospodin Ramljak već na današnjoj tiskovnoj konferenciji u 13 sati. Svima u Hrvatskoj i u svijetu tada će sve biti jasno. Transparentno, bez mistifikacije. Uvjeravam vas da je ugovor o roll-upu, koji se izruguje s Vladom i hrvatskim pravosuđem, samo mali dio kriminala koji krije ugovor s trustom iz Hong Konga”, kaže se u objavi.

Agrokor je 8. lipnja izvijestio da je potpisan ugovor o financijskom aranžmanu u visini od 480 milijuna eura. Kredit je odobren na 15 mjeseci, uz 4 posto godišnje kamate koja se pripisuje glavnici ili 3,8 posto u gotovini, plativo jednom godišnje.

Kredit su osigurali imatelji obveznica predvođeni fondom Knighthead Capital Management, a jamstvo za kredit je sva materijalna i nematerijalna imovina koja nije do sada založena.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr