Još do prije 15-ak dana u Splitu je doslovno nemoguće bilo naći podstanarski stan. Izvještavali smo kako se podstanare masovno izbacuje iz stanova da bi se oslobodile postelje za turiste i svi su očekivali jako puno od sezone.

Po oglasnicima i u brojnim grupama za direktan najam stana u Splitu praktički su nestali oglasi tipa “Izjajmljujem stan…”

Svi su samo grozničavo tražili bilo što i po bilo kakvoj cijeni, ali na njihove oglase nitko se nije ni odazivao. Tek bi naišli na podsmijeh ukoliko bi se “drznuli” tražiti stan na dugoročni period i to još za nekih “tričavih” 500 eura.

Kad odjednom zadnjih tjedan dan – totalni obrat.

Najprije sramežljivo, a onda i sve više: apartmandžije su bolno shvatile da baš i nema toliko turista koliko je u Splitu apartmana. Odjednom se nakupila lijepa hrpica oglasa za najam stanova.

Je li moguće da smo ipak dočekali da se cijene stanova za najam u Splitu malo spuste? Ovoga donedavno nije bilo ni u tragovima, a sad je već masovna pojava, komentirala nam je ekspertica za najam nekretnina.

U Facebook grupi Tražim stan/iznajmljujem stan Split počeli su se nizati oglasi s pristojnijim cijenama, a nude se i stanovi za dugoročan najam. 

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay