Ministar financija Zdravko Marić u četvrtak je izjavio da će se i nadalje u javnim financijama tražiti prostor za daljnje porezno rasterećenje te kako će nešto od toga stupiti na snagu početkom iduće godine, a nešto tijekom ostatka mandata Vlade.

Na novinarsko pitanje koju najvažniju reformu Vlada planira sljedeće godine, s obzirom da se one najvažnije strateške poput mirovinske i zdarvstvene izgleda odgađaju, Marić je kazao uči sjednice Vlade da je predložio poreznu reformu te kako je to sigurno jedna od većih reformi ove Vlade do sada.

‘Rasteretili smo gospodarstvo i građane s 2,5 milijardi kuna, napravili smo značajno pojednostavljivanje i rasterećenje, i administrativno, ali i financijsko. Stabilizirali smo javne financije, radimo zajedno s kolegom Butkovićem na reformi cestovnog sektora, a bit ćemo podrška i svim ostalim resorima u provedbi ostalih reformi’, naveo je.

‘Javne financije dvije godine za redom bilježe dobre rezultate, to su prepoznali svi, kako domaći tako i međunarodni akteri. Nastavljamo na tom polju. Naša osnovna ideja u javnim financijama je tražiti i naći prostora za daljnje porezno rasterećenje, smanjivanje poreza. Nešto od toga će već stupiti početkom iduće godine, a nešto tijekom ostatka mandata’, najavio je Marić.

Upitan pribojava li se usporavanja investicija sljedeće godine zbog Agrokora, Marić je kazao da su u projekcijama za iduću godinu, kao i smjernicama ekonomske i fiskalne politike vrlo transparentno i jasno pojasnili i nabrojali sve potencijalne rizike.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr