Vlada priprema paket mjera kojima bi trebala zaštititi građane od sve većih poskupljenja. No, zasad nema konkretnih informacija. Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, Krešimir Sever komentirao je u kojem smjeru sveobuhvatna pomoć treba ići te što će sve predložiti u pregovorima s premijerom.

“Treba ne samo vaučerima nastaviti dalje, nego i proširiti obuhvat na što širi krug građana. Sadašnji vaučeri vrijede do 200 kuna i to samo za energetske siromašne na području električne energije. To nije dovoljno, vaučere treba širiti na plin, ali ih i udvostručiti da mogu odgovoriti izazovima. To svakako nije dovoljno jer vaučeri obuhvaćaju najsiromašniji krug građana, govorimo o udaru koji će biti širok”, kazao je za RTL Danas Sever.

S druge strane to je pitanje i cijene strateških namirnica koje su one koje pretežito koriste građani… Kad god spuštamo PDV u konačnici se rijetko dogodi da netko spusti cijene”…

“Treba cjeloviti paket koji će uključivati rast plaća na jednoj strani, mirovina, zamrzavanje dijela cijena, spuštanje PDV-a, vaučer i sve drugo” – zaključio je za RTL Danas Sever.

Cijeli članak možete pročitati na:

Foto: Pixabay