Problemi u zračnom prometu sve se više osjećaju i u Hrvatskoj, što naravno nije dobro uoči same špice turističke sezone.

Europske zrakoplovne kompanije u posljednje vrijeme, zbog nedostatka radne snage u nekim zračnim lukama, otkazuju sve više letova. Problemi u zračnom prometu sve se više osjećaju i u Hrvatskoj, što naravno nije dobro uoči same špice turističke sezone, javlja HRT. Prošli vikend otkazano je dvadeset letova, a samo je Lufthansina grupacija u srpnju otkazala više od pedeset letova prema hrvatskim zračnim lukama.

Otkazano – sve se češće pojavljuje na monitorima europskih zračnih luka. Zbog porasta broja zaraženih koronavirusom među osobljem, Austrian Airlines jučer je otkazao dvadeset, a prošli vikend čak sto letova.

“Teško je prognozirati razvoj događaja jer ne znamo kakva će biti situacija s COVID-om”, rekla je glasnogovornica Austrian Airlinesa Yvonne Wachholder.

Zbog nedostatka osoblja, njemačka Lufthansa u srpnju je otkazala više od tri tisuće letova letova. Usto, sve je veći broj zaraženih koronavirusom, a sustav je opteretio i štrajk kontrolora leta. Zbog njega je pod pritiskom posebno Ryanair u Belgiji i Španjolskoj.

Cijeli članak možete pročitati na: dubrovackidnevnik.net.hr

Foto: Pixabay