Oglašivači bi u kreiranju kampanja iduće godine trebali voditi računa o promijenjenim navikama potrošača, činjenici da su se zbog pandemije još više ‘zbližili‘ s digitalnim tehnologijama, ali i da više nego ikada cijene autentičnost

Stiglo je to doba godine: doba kad se s radija ori blagdanski hit Mariah Carey, a marketinški i medijski stručnjaci zaviruju u kristalne kugle i donose predviđanja za sljedeću marketinšku godinu. Ako je suditi prema objavljenim prognozama, i 2022. obilježit će dva ključna trenda: pandemija i digitalizacija. Naravno, ne treba biti osobito talentiran vještac da se donese taj zaključak, ali iduća će godina ipak donijeti neke novine.

Za početak, trošit će se više, a oglašivački proračuni, uvjereni su mediji, do kraja 2022. popet će se na pretpandemijsku razinu, na oko 254 milijarde dolara.

Kako je nedavno u svom blogu zapisao konzultantski brend specijaliziran za trendove Exploding Topics, pametni će​ oglašivači​ u idućih dvanaest mjeseci svoje proračune ulagati slijedom pet novih marketinških trendova koje su jednako pokrenuli život u svijetu s COVID-19 i ubrzani tehnološki napredak, ponajviše digitalizacija.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay