U problemima su bile i prije pandemije, lockdown ih je dokrajčio

Trgovačka modna industrija u Njemačkoj nalazi se u teškoj situaciji. Iz središta njemačkih gradova nestaju popularni trgovački lanci koji su nekad itekako uspješno poslovali. Među njima su Depot, Douglas, H&M, Galeria Kaufhof, Tally Weijl, C&A i Zara. Mnogi od njih zatvorili su velik broj svojih trgovina tijekom pandemije koronavirusa. Pojedini trgovački lanci i ranije su imali problema u poslovanju, a ‘lockdown’ u pandemiji donio im je kraj

U 2020. i 2021. godini zatvorene su stotine trgovina, a tisuće zaposlenika ostale su bez posla. No kriza u maloprodaji nastavlja se i u trećoj godini koronavirusa, a prva zatvaranja poslovnica već su najavljena za 2023. godinu.

Najava najvećeg njemačkog lanca robnih kuća Kaufhof da će zatvarati svoje trgovine i u 2023. godini izazvala je šok u mnogim gradovima. Naime grupa robnih kuća Galeria Karstadt Kaufhof morala je provesti veliko zatvaranje usred koronakrize, a oko 60 od 172 poslovnice zauvijek je zatvorilo svoja vrata. Tisuće radnika ostale su bez posla. Mnogi su mislili da zbog državne potpore više neće biti zatvaranja, ali Galeria Karstadt Kaufhof već je najavila sljedeće zatvaranje poslovnica za 2023. godinu. Tako se potpuno povlači iz njemačkog grada Halle an der Saale, i to iz samog njegova središta, piše magazin Fenix.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr