Broj preuzetih aplikacija i ulaganja i mobilno oglašavanje i dalje rastu, dok je u laganom padu iznos koji su korisnici prošle godine platili za aplikacije. Kratki video i zabava neprikosnoveni su lideri

Istraživačka i analitičarska kuća data.ai, nekada poznata kao App Annie, objavila je svoje redovno godišnje izvješće o stanju na tržištu mobilnih aplikacija State of Mobile za 2022. godinu. Prema objavljenim podacima vidljivo je da i dalje postoji značajan rast u broju preuzetih aplikacija, vremenu koje na njima korisnici diljem svijeta provode, ali i u novcu koji odlazi na oglašavanje unutar njih.

318 tisuća dolara u minuti

Prošle je godine tako u svijetu zabilježeno 255 milijardi preuzimanja mobilnih aplikacija, što je 11% više nego godinu ranije. Svake minute prošle godine, kaže data.ai, s trgovina je preuzimano više od 485.000 aplikacije. Dnevno korisnici uz svoje omiljene aplikacije provode oko 5 sati u prosjeku, odnosno 3% više nego godinu prije. I dalje to čini oko trećine budnih sati dnevno koje provedemo uz mobilne aplikacije.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay