Jedan od najboljih domaćih festivala ovoga će proljeća u Rovinju još jednom otvoriti svoja vrata, a najava intervjua videopozivom s globalnom superzvijezdom Edwardom Snowdenom stavila je ovaj event na popis onih koje jednostavno morate posjetiti.

– Sve što učinimo danas trajat će zauvijek. Ne zato što želimo zapamtiti, nego zato što nam više nije dopušteno zaboraviti – rekao je Edward Snowden, koji je riskirao sve u trenutku kada je razotkrio sustav masovnog nadzora te šokirao svijet 2013. godine. Dani komunikacija, poznati po postavljanju nekonvencionalnih pitanja i potrazi za nesvakidašnjim odgovorima, vraćaju se u Rovinj od 20. do 23. travnja 2023. – uz niz novih lica svjetske industrije!

– Snowden je jedno od najistaknutijih imena svjetske povijesti kada je riječ o privatnosti, javnim interesima i sigurnosti na internetu, tema od kojih ne možemo niti želimo pobjeći – izjavila je direktorica festivala i direktorica programa Dana komunikacija Dunja Ivana Ballon.

Svoju će stranu priče s prisutnima podijeliti javljanjem uživo iz Moskve videopozivom, a sudionici festivala potom će imati priliku postaviti mu sva svoja pitanja, preispitati ono u što su dosad vjerovali te, ako to žele, i čuti kako je izgledao Snowdenov život u Moskvi prije deset godina, a kako izgleda sada.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr