Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i 15 poslovnih banaka u srijedu su potpisali sporazum o suradnji na poslovima subvencioniranja kamata iz sredstava NPOO-a, pri čemu će se financijskim instrumentom vrijednim gotovo 80 milijuna eura poduzetnicima i subjektima javnog sektora kamate na investicijske kredite subvencionirati do 75 posto.

HBOR-u je u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) povjerena provedba financijskog instrumenta, a poslovne banke uključene u provedbu instrumenta su Agram banka, Banka Kovanica, Croatia banka, Erste & Steiermärkische banka, Hrvatska poštanska banka, Istarska kreditna banka, Karlovačka banka, Kentbanka, Nova hrvatska banka, OTP banka, Podravska banka, Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Slatinska banka i Zagrebačka banka.

Predsjednik Uprave HBOR-a Hrvoje Čuvalo istaknuo je da je uz pomoć tih oko 80 milijuna eura moguće potaknuti investicije od čak 400 milijuna eura. Kada su u pitanju kamatne stope, izvijestio je Čuvalo, one će biti smanjene u rasponu od 50 do 75 posto od inicijalne tržišne kamatne stope.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay