Mnoge tvrtke zbog poremećaja dobavnih lanaca, inflacije i straha od prekida opskrbe gomilaju zalihe, ZBOG ČEGA SU kamioni stalno u pokretu. No teško da će ove godine rasti – sve će pojesti troškovi poslovanja

Rast cijena goriva samo je jedan od gorućih problema koji otežavaju poslovanje tvrtkama koje se bave cestovnim robnim prijevozom. Osim poremećaja na tržištu energenata, suočavaju se s rastom cestarina i potrošnog materijala, nedostatkom vozača, problemom transporta kroz Sloveniju, pogodovanjem hrvatske države konkurenciji… Posla je više nego prije jer mnoge od njih zbog poremećaja dobavnih lanaca i straha od prekida opskrbe gomilaju zalihe, zbog čega su kamioni stalno u pokretu. No teško da će ove godine prihodi i dobit rasti, sve će pojesti troškovi poslovanja. Mr. sc. Darko Vukadinović, predsjednik HGK-ova Udruženja cestovnog teretnog prometa i vlasnik zagrebačke tvrtke La Log, tvrdi da su hrvatski cestovni teretni prijevoznici godinama suočeni s problemima koji se samo gomilaju, a regulativa nema gotovo nikakvu želju riješiti ih.

Velikim problemom smatra cijenu eurodizela, koja je za više od dvadeset posto veća u odnosu na početak godine, zbog čega su se i troškovi prijevoznika povećali za deset posto.

Ravnodušna ministarstva

– Nastave li cijene goriva rasti ili se zadrže na sadašnjoj razini, može se očekivati poskupljenje prijevoznih usluga, što će povisiti i cijene proizvoda. Troškovi goriva imaju i do pedeset posto udjela u ukupnim troškovima poslovanja prijevoznika, što je ekonomski neodrživo. Od početka naftne krize nitko od odgovornih ministarstava nije kontaktirao s prijevoznicima i ne zanimaju ga posljedice skupljega goriva, koje nužno poskupljuje prijevoznu uslugu i proizvode.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay