ZAGREB, 31. ožujka 2017. (Hina) – Koliko god turistička industrija bila digitalizirana i globalizirana primjenom suvremenih tehnoloških trendova u poslovanju, toliko u osnovi nije poželjno da turizam i hotelijerstvo bude digitalno kada gost dođe u odredište gdje mu se želi ponuditi autohtono i lokalno iskustvo, istaknula je u petak na konferenciji 3T Ivana Budin Arhanić iz tvrtke Valamar Riviera.

Konferencija 3T -Tourism, Travel & Tech u zagrebačkom prostoru HUB385, u organizaciji ICT magazina Bug i Mreža, okupila je oko 200 sudionika iz turizma i tehnologije odnosno IT-a, a raspravljaju o nekim temama koje povezuju ta dva područja, prije svega u marketinškom i rezervacijskom smislu, gdje se te dvije industrije i najviše dotiču globalno, ali i u Hrvatskoj.

Ocjenjujući kako su u hrvatskom turizmu rijetke konferencije na kojima se govori o tako bitnim temama poput utjecaja novih tehnologija na turističke trendove i poslovanje, Budin Arhanić, koja je u najvećoj hotelskoj kompaniji u Hrvatskoj na poziciji potpredsjednice za poslovni razvoj i korporativne poslove, naglasila je da su digitalni trendovi itekako prisutni u Valamarovom poslovanju te da su i među prvima po uvođenju tehnoloških inovacija u hrvatskom hotelijerstvu.

“Oko 40 posto od naših ukupnih prihoda ostvarujemo kroz izravne kontakte s gostima putem različitih platformi, a prvi smo razvili web prodaju i brojne online usluge za naše goste. Želimo biti i lider u inovacijama u odmorišnom turizmu i svaki dan tražimo nove načine kako se postaviti prema svim tehnološkim novostima, pa i prema OT (over the top) kompanijama koje su sve jače i jednostavno ih je nemoguće zaobići pa se sada i neki veliki hotelski lanci u to uključuju”, kazala je Budin Arhanić.

Bilo je riječi i o utjecajima raznih mobilnih aplikacija na poslovanje u turizmu i ponašanje turista, pri čemu je direktor Ubera za Hrvatsku i jugoistočnu Europu Davor Tremac ocijenio da je sada dolazak u neki grad bez Ubera kao noćenje u hotelu bez wi-fi-ja.

“Kako u svijetu tako i u Hrvatskoj Uber je danas standard, a njegovo poslovanje u svim zemljama je indikator njene otvorenosti prema biznisu. Uz to, Uber je iznimno važan i za turizam u Hrvatskoj, pa smo odlučili ovog ljeta pokrenuti UberBoat za prijevoz brodovima mještana i turista na i s otoka. Hrvatska je ujedno prva zemlja u svijetu u kojoj to počinjemo”, rekao je Tremac.

Luca Romozzi iz globalne kompanije Sojern, koja stoji i iza istoimene turističko-marketinške platforme (sjedište u San Franciscu), istaknuo je važnost prilagodbe marketinških modela novim tehnološkim trendovima, među kojima je jednim od najučinkovitijih označio video marketing.

“Video marketing je najbolji način da ispričate priču koju želite i potencijalnom gostu pokažete što sve može naći u nekoj destinaciji, a popularnost toga se ogleda i u podatku da tri od pet putnika gleda video prikaze odredišta koja ih zanimaju za putovanja”, poručio je Romozzi, procjenjujući i da će turizam i putovanja u idućih nekoliko godina biti najbrže rastuće tržište u ukupnom globalnom online tržištu.

 

(Hina)