Sigurno epidemiološko okruženje preduvjet je dolaska gostiju, stoga je svim dionicima u turizmu preporučena oznaka Safe Stay in Croatia.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u proteklom periodu broj privatnih iznajmljivača smanjen je za 11 posto, a u gradu Splitu za gotovo 15 posto. Taj podatka je iznesen na online sjednici Sekcije Zajednice obiteljskog turizma HGK – Županijske komore Split. Voditeljica Sekcije Gordana Piteša navela je da je sigurno epidemiološko okruženje preduvjet dolaska gostiju, stoga je svim dionicima u turizmu preporučila oznaku Safe Stay in Croatia, koja može biti presudna gostima pri odabiru.

U ovom trenutku je mali broj rezervacija, rekla je Piteša te preporučila iznajmljivačima da stave naglasak na prodaju te da budu prisutni na više mreža.

Bilo je riječi i o nužnosti organiziranja dodatnih punktova za testiranje, ubrzavanja samog testiranja, primjerenijoj cijeni testova za goste te općenito olakšavanja procedure, na čemu će se i dalje inzistirati jer su  na taj način donositi odluke o izboru destinacije. Također se razgovaralo i o mogućnosti stavljanja kategorizacije u mirovanje, primjerice, na godinu dana.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay