Autonomna vozila već se godinama voze po autocestama i gradskim cestama diljem SAD-a i Kine, a iako njima u potpunosti upravljaju računala, na prednjem sjedalu i dalje sjede vozači spremni prihvatiti se volana ili zakočiti ako softver pogriješi. U istraživanje i testiranje tehnologije ulažu se milijarde dolara, a predvodnik u industriji je Google, tj. njegova krovna kompanija Alphabet, čiji odjel Waymo već pruža usluge autonomnog taksi-prijevoza u dijelu Phoenixa.

Američka savezna država Michigan, zajedno s partnerima koji uključuju i kompanije povezane s Googleom, najavila je gradnju jedne od najsofisticiranijih prometnica koja će biti namijenjena isključivo za autonomna vozila.

Projekt će početi s dvogodišnjom studijom čiji je cilj saznati mogu li se za autonomna vozila koristiti postojeće prometnice, tj. cestovne trake ili je potrebno napraviti potpuno nove trake.

Takve prometnice za autonomna vozila vjerojatno će od klasičnih cestovnih traka biti odvojene nekom vrstom barijera kako vozila kojima upravljaju računala ne bi završila među klasičnim vozilima, ali i da vozači u slučaju gužvi ne bi pokušali ubrzati putovanje vožnjom prometnicama za autonomna vozila.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay