‘Otporniji smo na vanjske poremećaje kad imamo svoju proizvodnju’

Zahvaljujući hidroponskom uzgoju i lokaciji u središtu Baranje koja osigurava veliku količinu sunčanih sati, Belje proizvodi rajčicu osam mjeseci godišnje, od kraja ožujka do kraja studenog.

Predsjednik Uprave Belja plus Tihomir Adam je naglasio važnost domaće poljoprivrede i vlastitih resursa u proizvodnji hrane.

Rukovoditelj staklenika Mitrovac Robert Marković je kazao kako su zadovoljni kvalitetom i okusom prvih plodova koji će kroz dan-dva biti na policama trgovačkih lanaca diljem zemlje.

Naveo je i kako se kod njih beru isključivo zrele rajčice koje se isti dan otpremaju u trgovine jer u stakleniku niti trebaju, niti imaju skladišni prostor. U stakleniku Mitrovac je 48 zaposlenih koji su prošle godine ubrali više od 2.600 tona domaće rajčice, koliko se očekuje i u ovoj godini, istaknuli su iz Belja plus.

Podsjećaju i da je proizvodnja rajčica u Belju započela prije devet godina, a poljoprivredni kompleks Mitrovac uz staklenik obuhvaća i najveću farmu muznih krava od 2.000 grla te bioplinsku elektranu snage 2MW.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay