Cijene rabljenih automobila počele su lagano padati s padom cijene benzina i dizela na svjetskom tržištu, a ovo smirivanje situacije zapravo je pokazalo da su Tesle na sekundarnom tržištu do sada bile precijenjene

Tijekom proteklih dvije godine u Tesli su nekoliko puta povećavali cijene svojih automobila, što kroz naplatu dodatne opreme, što kroz povećanje osnovne cijene. K tome, produživala su se i vremena čekanja na isporuku, pa je potražnja nadmašivala ponudu. To je dovelo do neobične situacije na njihovom domicilnom tržištu, u SAD-u, gdje su rabljene Tesle bile vrlo skupe, a one nove, izravno iz tvornice, čak su bile i skuplje od naručivanja novog automobila.

Međutim, s normalizacijom situacije, primarno na tržištu goriva za benzince i dizelaše, došlo je i do polaganog pada cijene rabljenih automobila. U tome prednjači upravo Tesla, pa Reuters prenosi industrijske podatke: prosječna cijena rabljene Tesle pala je za 17% od svojeg vrhunca, pa u studenome iznosi 55.754 dolara, dok je samo prije koji mjesec, u srpnju, bila viša od 67.000 dolara. Ostatak tržišta u tom je razdoblju zabilježio prosječni pad cijene rabljenih automobila od oko 4%.

Cijeli članak možete pročitati na: autonet.hr