Masu toga  treba uzeti u obzir da bi se vidjelo gdje brodi Unija i gdje će baciti sidro i gdje će se na tom brodu netko naći.

Sabor je trebao glasati za obuku ukrajinskih vojnika zato jer se neformalno, neoglašeno, ali zbilja, stvarno, odvija novo preslagivanje Europske unije, Europe.

Ova, kako se to kaže  rekonceptualizacija Europe, ide pod ruku s ratom u Ukrajini, ona zavisi od toka i ishoda tog rata, rješava se u hodu, pleše se po ritmu.

Zahvaća i jezgru Europe i članice na njenom obodu, te regije blizu Unije, kao Balkan ovdje, a na drugu stranu sve do male, stiješnjene Gruzije i na jugu do uključno Turske.

Kako Amerika gleda na obuku ukrajinskih vojnika u EU članicama (pozitivno), i zašto i kako je uopće došlo do te odluke, tko je inicirao, zašto, što ona znači za EU, i što za Hrvatsku,

Plenkovićeva Vlada, točno,  trebala je objasniti te okolnosti, ali zar ne bi bilo logično i prirodno, da i političke stranke imaju interes za analizu situacije, kako bi vidjele gdje stoji Hrvatska, gdje stoje oni?

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay