Prema medijskim izvještajima, Musk je zaposlenike “motivirao” govoreći im da zamisle da imaju bombu privezanu uz svoje glave, kako bi im objasnio koliko mu je hitan taj projekt… Zbog požurivanja s testovima zaposlenici nisu bili spremni na eksperimente, a mnogi su bili pod velikim stresom, što je na kraju dovelo do pogrešaka i smrti životinja.

Neuralink je jedna od više Muskovih kompanija koja bi mogla imati revolucionaran utjecaj na čovječanstvo. Ugrađivanjem čipova u mozak ljudi, Musk i ekipa iz kompanije nadaju se kako bi mogli pomoći osobama s teškim oštećenjima kralježnice, poput tetraplegičara i kvadriplegičara da ponovno prohodaju. Njihov bi implantat, vjeruje Musk, mogao zakrpati zakazale ili nestale neurone u mozgu pa bi se, premošćivanjem signala između postojećih neurona, mogle prevladati fizičke tegobe.

Dok se na prvo testiranje na ljudima još čeka, do sada su obavljena brojna testiranja na životinjama, no čini se kako se ekipa iz Neuralinka nije pridržavala etičkih standarda za takav tip testiranja, odnosno to bi trebali saznati nakon istrage koja je pokrenuta u SAD-u.

Istragu je pokrenulo američko ministarstvo poljoprivrede, a razloge su objavili na Reutersu, čiji su novinari dobili uvid u interne dokumente o načinu provođenja testiranja. 

Prema medijskim izvještajima, Musk je zaposlenike “motivirao” govoreći im da zamisle da imaju bombu privezanu uz svoje glave, kako bi im objasnio koliko mu je hitan taj projekt, a prijetio je i gašenjem tvrtke u slučaju neuspjeha.

Izvor: Engadget

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay