Očekujemo glasanje u skladu s pravom EU-a

Znamo da je 20. prosinca šest sudaca bilo protiv potrošača, deset sudaca je bilo za pravo potrošača, četiri suca nisu glasala na toj sjednici, a dva suca uopće nisu niti došla na sjednicu. To znači da sa sigurnošću možemo reći da postoji 10 vrsnih, moralnih, poštenih sudaca koji poštuju pravo i najmanje šest sudaca koji niti su moralni niti su časni niti su pošteni niti poštuju hrvatsko pravo. Očekujemo da oni neodlučni suci prijeđu na stranu svjetlosti, da ne prijeđu na stranu tame!

Kazao je to Goran Aleksić, koordinator ekonomsko-pravnog tima Udruge Franak na konferenciji za medije koja je održana u četvrtak preko puta zgrade Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Pozivajući ostale suce da se okupe oko onih koji su glasali u skladu s hrvatskim zakonima i pravom Europske unije, a ne oko pojedinaca pod utjecajem krugova moći, Aleksić je kazao kako nedostaje samo još samo dvoje poštenih, moralnih i pravdoljubivih sudaca za razrješenje muka 55.000 hrvatskih obitelji koji su konvertirali CHF kredite.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay