Već mjesec dana aktivisti Udruge Franak intenzivno rade na organizaciji prosvjeda, koordinatori po gradovima iz cijele Hrvatske primaju pozive građana i pune autobuse kako bi svakom građaninu koji želi biti s nama u Zagrebu na prosvjedu to bilo i omogućeno, kazala nam je Sandra Žiga, voditeljica ureda Udruge Franak uoči prosvjeda koji organiziraju u subotu, 1. travnja 2023. na zagrebačkom Zrinjevcu.

Autobusi u Zagreb dolaze s ljudima iz Vukovara, Vinkovaca, Đakova, Osijeka, Slavonskog Broda, Požege, Nove Gradiške, Novske, Varaždina, Čakovca, Rijeke, Pule, Umaga, Pazina, Zadra, Šibenika, Splita, Metkovića i Dubrovnika.

– Podrška građana cijele Hrvatske ovom prosvjedu, kojim želimo okončati bitku za obeštećenje svih hrvatskih građana koje su banke svojim nezakonitim, nepoštenim i nemoralnim poslovanjem izmrcvarile i iscrpile, izuzetno je važna, tim više što se bliži 14. lipnja 2023. godine i sada je krajnji rok za akcije – ističe Sandra Žiga.

Podsjetimo, pravomoćna kolektivna presuda u slučaju franak kojom je utvrđena ništetnost valutne klauzule CHF donesena je 14. lipnja 2018. i tada je počeo teći zastarni rok za ta potraživanja koji istječe 14. lipnja 2023.godine. Dakle, bliži se trenutak kad potrošači više neće moći tužiti banke, a čekajući na odluke Vrhovnog suda Republike Hrvatske mnogi su u dvojbi podnijeti tužbu ili ne.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Udruga Franak