Sa srpnjem je, kažu nam dubrovački ugostitelji, započeo, više ne znaju ni sami, koji krug pakla za njihovu branšu.

Osim što rade skraćeno, ne smiju posluživati unutar lokala i epidemiološke su im mjere prepolovile broj stolova, ugostiteljski lokali od 1. srpnja ne smiju posluživati nikoga tko ne sjedi za stolom.

Taman kad je sezona dala naslutiti da će biti sličnija onoj iz 2019. godine, a ne najlošijoj otkad pamte, prošlogodišnjoj, Stožer ih, kažu, demantira.

Zabrana posluživanja gostima koji ne sjede, budu li je se pridržavali, zatvorit će sve lokale na dubrovačkim skalinama. Sve su to ugostiteljski objekti koji većinu stolova imaju unutra, pred lokalom su možda dva ili tri, a glavna “terasa” su im skaline.

Alberta baš neće. Lokal je preuzeo u veljači prošle godine, točno 27 dana prije covida i uskoro zatvaranja.

– Ja im još dodam, gdje će čovjek raditi za 4000 kuna. Jako malo smo radili otkad sam otvorio, a sad ovo. Jednostavno ne daju raditi. Jedan korak naprijed, pet nazad. I kako misle ljudima zabraniti da sjede na stepenicama? Čovjek dođe i sjedne. Posluživanja pića će biti. Čovjek će doći, naručiti piće i… Ja mislim da se to ne može zabraniti. Što će se dogoditi? Doći će policija i hapsiti? – smatra Albert.

Dubrovački ugostitelji redom se slažu da je odluka Stožera nepromišljena. Smatraju da je “piće s nogu” tradicija Mediterana.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay