Nacionalna udruga ugostitelja obratila se javnosti priopćenjem vezanim za mjere protiv koronavirusa u sektoru turizma.

“Vlada na pandemiju reagirala nizom manjkavih i diskriminatornih odluka”

Sektor je jedan od najpogođenijih u svijetu, a Vlada RH je reagirala na krizu nizom vatrogasnih mjera izbjegavajući pritom donošenje ozbiljnih dugoročnih mjera po uzoru na druge zemlje Mediterana, Europe i svijeta kako bi omogućila ključan korak od preživljavanja ka oživljavanju sektora ugostiteljstva i turizma. Nizom manjkavih i diskriminatornih odluka o epidemiološkim okvirima u poslovanju na prvu crtu obrane od koronavirusa je nepravedno smjestila barove čije poslovanje, osim trenutnih ograničenja karakterizira i apsolutno najviše porezno opterećenje poslovanju u Europskoj uniji u vidu plaćanja izravnih poreza u visini od 28 %.

Nedostatak edukacije je jednako vidljiv, kako u privatnom tako i u javnom sektoru. Činjenica da ministar Ćorić nije htio otkriti postotak procijepljenosti zaposlenika u vlastitom ministarstvu pozivajući se na GDPR i intimu zaposlenika ostavlja poduzetnike u očaju.

Po svemu sudeći, ostavlja dojam da u intimu poduzetnika, s druge strane, voli ući žestoko, s batinom u ruci. Dok su za javni sektor božićnice, regresi i povećanje plaće neupitni, zaposlenicima u realnom sektoru se prijeti i gubitkom jedinog prihoda u vidu kompenzacije države zbog ograničenog ili onemogućenog rada u uvjetima pandemije koja im zasigurno ne bi bila potrebna da su imali priliku neometanim radom zaraditi vlastite plaće.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay