Prodekan Davor Švaić u ime Akademije dramske umjetnosti vodi projekt pet fakulteta kojima je cilj osposobiti Hrvate za što brže zapošljavanje u gaming industriji.

Prije dvije godine, taman pred pandemiju koja je naglavačke okrenula sektore obrazovanja i kulture, pet hrvatskih fakulteta predvođenih Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu pokrenulo je projekt Edu4Games, čiji je cilj pripremiti teren za uvođenje novih studijskih programa koji će Hrvate osposobljavati za rad u industriji videoigara. Prijave za prve polaznike pilot-edukacije već su počele, o čemu smo razgovarali s voditeljem projekta, prodekanom za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju ADU Davorom Švaićem.

Kakav je odaziv za prvu generaciju ovih studenata novog doba? Upravo smo zatvorili prijave za pilot-program cjeloživotnog obrazovanja, u sklopu kojeg želimo provesti evaluaciju svega što smo napravili i eventualno nešto popraviti, a s akreditacijom tog programa krećemo u ožujku 2022. Početak redovitog diplomskog programa za studente bio bi vjerojatno u 2023. godini. Pokrenuli smo testne upise za četiri usmjerenja koja razvijamo: dizajnere igara, vizualne umjetnike, producente i programere.

Do jučer u podne javile su se 63 osobe, a prijamni će biti organizirani već u ponedjeljak i utorak. Uz nas, u program su uključeni Akademija likovnih umjetnosti, FER, FOI u Varaždinu te Studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na projektu je trenutačno angažirano 27 profesora, a imamo i veliku podršku resornog ministarstva, kao i Ministarstva kulture i medija.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay