Marketingaši su uspavani, znaju da dolaze promjene i da se ukidaju ‘third party cookiesi’ na portalima i da će to iz temelja izmjeniti postulate oglašavanja, no kako će se to početi događati tek nakon 2023., barem što se tiče Googlea, ponašaju se kao da je vremena napretek i da se ne trebaju još početi pripremati za promjene koje dolaze. Zaključak je to prvog panela službenog naziva ‘Kako se svijet rješava kolačića i što to znači za oglašivače, agencije i krajnje korisnike’, a čiji je cilj objasniti kako se pripremiti za novu eru oglašavanja, pa čak i privatniji Internet.

Peranić iz Kontre je na panelu rekao kako se će i dalje biti personaliziranih podataka na koje će oglašivači moći računati, tim više jer Google najavljuje svoj vlastiti ‘privacy sandbox’.

– Svaki će korisnik i dalje imati svoj privatni prostor i sami ćemo odlučivati kome ćemo davati podatke, cilj je da sami upravljamo tim podacima. Već nas sad neke aplikacije pitaju želimo li relevantne oglase ili obične oglase. Ali da, sami bismo trebali upravljati svojim privatnim podacima, no korisnici su poprilično glupi – našalio se Peranić.

Srkulj je na to odgovorila da će biti, po implementaciji promjena, više posla za CRM-ove i ‘first party cookies’, te da treba na taj način probati početi plasirati relevantne oglase.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay