ZAGREB, 25. siječnja 2017. (Hina) – Zagrebačka banka (Zaba) i Hrvatska obrtnička komora (HOK) potpisale su novi ugovor o poslovnoj suradnji kojim se hrvatskim obrtnicima i u 2017. godini omogućava pristup povoljnijim kratkoročnim kreditima za financiranje obrtnih sredstava te dugoročnim namijenjenima financiranju trajnih obrtnih sredstava. 

Temeljem tog ugovora, kamatne stope za spomenute kredite obrtnicima u prosjeku su povoljnije za više od tri postotna poena od standardne ponude, ovisno o vrsti kredita, objavili su iz Zabe, iz koje ističu da obrtnicima podršku pružaju i kroz stručno savjetovanje u planiranju poslovanja.

Od početka suradnje s HOK-om i Zaba je članovima HOK-a plasirala više od 1.500 povoljnijih kredita, a interes za kreditima kod obrtnika raste iz godine u godinu pa je tako u 2016. financiranje obrtnika poraslo za 9 posto u usporedbi s 2015., navode iz najveće hrvatske banke.

Dodaju kako se u subvencioniranje kamatnih stopa poduzetnicima i obrtnicima mogu uključiti i jedinice lokalne samouprave.

(Hina)