Vodeće NFT tržište OpenSea ostvarilo je u siječnju više od pet milijardi dolara ukupnog volumena trgovanja na ethereum i polygon blockchainu, čime je oboren prethodni rekord iz kolovoza 2021. godine.

Javni podaci koje je prikupio Dune Analytics pokazuju da se na OpenSeau u siječnju odvilo više od 4,95 milijardi dolara vrijednih transakcija na ethereumu, te više od 79 milijuna dolara na polygonu, ethereumovom sidechianu.

OpenSeaov prethodni vrhunac na ethereum blockchainu dogodio se u kolovozu 2021. kada je tržište NFT-a eksplodiralo nakon poprilično prigušenog ljeta što se tiče cjenovnog kretanja kriptovaluta, nadmašivši 3,4 milijarde dolara za mjesec dana. U međuvremenu, prethodni rekord tržišta na polygon blockchainu postavljen je u prosincu sa 76 milijuna dolara, budući da se trgovanje NFT-ovima po jeftinijim naknadama posljednjih mjeseci stalno povećavalo.

Na ethereum frontu, OpenSea je 31. siječnja, imao najbolji pojedinačni dan mjesecima unazad, s volumenom trgovanja vrijednim 233 milijuna dolara.

Rastuće tržište

OpenSea je istaknuti pokazatelj zamaha NFT tržišta, koje je nastavilo rasti unatoč teškom mjesecu za cijene kriptovaluta. Sve više trgovaca cijeni vrijedne, blue chip NFT projekte kao što su Bored Ape Yacht Club i Doodles kao skladište vrijednosti kako kripto tržište pada. Dok drugi možda iskorištavaju tržišni pad kako bi povećali svoju NFT kolekciju.

NFT tržište poraslo je na procijenjenih 23 milijarde dolara ukupnog volumena trgovanja tijekom 2021. godine, po podacima DappRadara.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay