ZAGREB, 3. travnja 2017. (Hina) – Uljanik Plovidba i ciparski Etca Caspian Limited u ponedjeljak su potpisali osnivački akt te podnijeli prijavu Trgovačkom sudu u Pazinu za upis društva Uljanik Plovidba LNG, društva s ograničenom odgovornošću za pomorski prijevoz i skladištenje ukapljenog prirodnog plina, izvijestili su iz Uljanik Plovidbe.

U priopćenju se navodi kako ulaganjem u društvo čija je osnovna djelatnost pomorski prijevoz i skladištenje ukapljenog prirodnog plina, Uljanik Plovidba želi diverzificirati dosadašnje djelatnosti te napraviti iskorak na tržište prijevoza i upravljanja LNG i LPG brodovima.  Uljanik Plovidba i Etca Caspian Limited, sa sjedištem u Larnaki, Cipar, u temeljnom kapitalu novog društva sudjeluju svaki s udjelom u visini od 50 posto.

Pulska kompanija već 30 godina vlastitim brodovima obavlja poslove pomorskog prijevoza na svjetskom tržištu i to MR tankerima i Supramax Bulk carrierima, kao i poslove upravljanja brodovima u segmentima višenamjenskih teretnih brodova, brodova za prijevoz rasutih tereta, putničkih brodova te brodova za prijevoz nafte, naftnih produkata i kemikalija.

“Stečeno znanje, iskustvo te do sada ostvareni kontakti dobra su osnova za širenje djelatnosti i ulazak na novo tržište koje prepoznajemo kao atraktivno i vrlo zanimljivo. To bi Uljanik Plovidbi otvorilo vrata za nove poslove kroz participiranje u LNG i LPG projektima na međunarodnoj razini, prvenstveno na području Azije, gdje se odvijaju i gdje su planirani veliki infrastrukturni projekti plinskog biznisa”, navodi se u priopćenju koje je potpisao direktor Uljanik Plovidbe Dragutin Pavletić.

(Hina)