Ponovno raste vrijednost kriptovaluta, a nakon bitcoina veliki rast ostvario je Ether, kao i Dogecoin koji popularizira Elon Musk.

bitcoin se oporavio te je njegova vrijednost premašila 60 tisuća dolara (s vremenom je opet pala), a u posljednje vrijeme raste i ether, kao i kriptovaluta koju favorizira Musk dogecoin. Zahvaljujući takvom porastu vrijednosti, mnogi ponovno okreću milijune, no ono čega svi investitori u kriptovalute trebaju biti svjesni jest da je riječ o nesigurnom ulaganju. Kao što njihova vrijednost u kratko vrijeme može višestruko porasti i donijeti veliku zaradu, isto tako može brzo pasti i odvesti ulagače u veliki minus.

O kriptovalutama, njihovoj vrijednosti i opasnostima trgovanja, na jučerašnjoj konferenciji za mediji govorio je guverner središnje britanske banke Andrew Bailey. On je rekao kako kriptovalute nemaju suštinsku vrijednost te savjetuju njihovu kupovinu samo ako ste spremni izgubiti sav vaš novac. Isto upozorenje ranije su uputili iz britanskog financijskog regulatornog tijela (FCA) naglasivši kako je ulaganje u kriptovalute ili bilo kakva investicija koja je povezana s njima uključuje jako veliki rizik te bi svi investitori trebali biti spremni na gubitak svog novca koje ulože u njih.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay