Na zatvaranje i naplatu dijela sadržaja na svojim portalima odlučuju se i domaći izdavači. Oni koji su pretplatu već uveli, kažu da nisu zažalili

Nema veće laži od one da mediji u Hrvatskoj žive od klikova. Dosad barem nisu. Klikovi su jedino donosili nekakvu prednost kod oglašivača, ali kako se i njihov fokus mijenjao, mediji su ostali kratkih rukava pa su odlučili inzistirati na pretplati, barem za onaj najkvalitetniji dio sadržaja koji nude. Ako plaćamo Netflix, HBO, Deezer, Spotify, YouTube i slične ponuđače sadržaja, ne bi nam trebalo biti tako teško odvojiti koju kunu i za onaj koji nude domaći portali. Oni koji su to već uveli, nisu zažalili, a nekima je, poput Telegrama, to dosad najbolja odluka. Ispričao je to direktor Telegram Media Grupe Miran Pavić kad smo ga pitali kako danas, s odmakom od pola godine, gleda na odluku o pretplati na neke sadržaje koje stvara taj medij.

– Oduševljeni smo dosadašnjim odazivom, premašio je sva naša očekivanja. Broj pretplatnika raste svakodnevno, i to bez ulaganja u promidžbu, samo zahvaljujući kvalitetnom sadržaju. Evo, na primjer, tijekom ljeta ostvarili smo 25-postotni rast, što zbilja nismo očekivali – izjavio je Pavić.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay