Hotelska kompanija Valamar Riviera u ovoj će godini povećati ukupne plaće za 11,5 posto s fokusom na povećanje plaća osnovnih zanimanja, što je usuglašeno sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske (STUH) te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD), izvijestili su u ponedjeljak iz Valamara.

“Prema dogovoru sa socijalnim partnerima, osnovna plaća porast će ukupno 4 posto, dok će se 7,5 posto ukupne mase plaća dodatno uložiti u povećanje plaća osnovnih zanimanja, poput kuhara, konobara, spremačica, recepcionara, sobarica i drugih. Povećanje koeficijenata za gotovo 50 ključnih radnih mjesta u operativnom poslovanju i povećanje osnovice za 2 posto počet će od 1. lipnja ove godine, dok će se za 2 posto dodatno povećati plaća od 1. prosinca ove godine i to svim djelatnicima”, ističu iz Valamara.

Poručuju i da će takvom korekcijom plaća osnovnih zanimanja obuhvatiti oko 4.000 djelatnika, čime će Valamar za ovu godinu jamčiti neto primanja od minimalno 5.000 do 7.500 kuna mjesečno za djelatnike u svojim objektima.

Cijeli članak možete pročitati na: seebiz.eu

Foto: Shutterstock