Najveća turistička kompanija je u sklopu inicijative Prvi s razlogom nastavila ulagati u programe koji pružaju kvalitetno i dugoročno zaposlenje, visoka primanja i razvoj karijere u turizmu.

Sjajna ekipa, dobra atmosfera, izvrsni uvjeti rada, rad u najpopularnijim destinacijama, mogućnost napredovanja, prilike za usavršavanje i edukaciju i ValamArtist kartica pogodnosti samo su, kako tvrde zaposlenici, neki od benefita rada u najvećoj hrvatskoj turističkoj kompaniji. Ove godine Valamar Riviera, već je srpnju dosegla svoj cilj od sedam tisuća zaposlenika. Kako bi poboljšali uvjete rada u turizmu te kako bi se primanja u Hrvatskoj približila razini primanja u vodećim europskim destinacijama, Valamar je od ove godine podigao plaće za stručna zanimanja u hotelima, kampovima i ljetovalištima. Osim povećanja plaća, pokrenuto je više inicijativa poboljšanja uvjeta rada u turizmu s ciljem prilagodbe posla u Valamaru novim trendovima i potrebama. Ovime je vodeći poslodavac u turizmu u Hrvatskoj ponovno podigao ljestvicu i pokazao zašto se iz godine u godinu nalazi na listi TOP poslodavaca, a redovito je na toj listi među deset najboljih i jedini poslodavac iz sektora turizma.

Plaće za stručna zanimanja, uključujući kuhare, konobare, kućne majstore specijaliste i recepcionare, u Valamaru su ove godine rasle u prosjeku za 14%, te su njihova primanja iznosila mjesečno od 1.000 do 1.600 eura neto. Povećalo se i Valamar jamstvo, garancija minimalnih neto primanja za radna mjesta sobarice, pomoćnih kuhara, pomoćnih konobara, kuhinjskih radnika, servira i niz drugih na mjesečni iznos od 750 do 1.100 eura neto. Osim podizanja osnovnih plaća, nastavilo se i s programima nagrađivanja.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr