Ministar financija Zdravko Marić izjavio je da su najnovije procjene Europske komisije o rastu hrvatskog gospodarstva u ovoj godini za 2,8%slične Vladinim, a da su za veće stope rasta nužne strukturne reforme.

Europska komisija u ovoj godini očekuje rast hrvatskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 2,8%, koliko je procjenjivala i prije tri mjeseca, pri čemu bi osobna potrošnja trebala ostati glavni pokretač rasta, dok najveći rizik i dalje predstavlja restrukturiranje Agrokora. Komisija za 2019. godinu predviđa gospodarski rast od 2,7 posto.

Na upit novinara kakav rizik po gospodarski rast predstavlja Agrokor, Marić je ocijenio da ne dolazi do neke velike ugroze. Ne bih govorio da dolazi do neke velike ugroze. Svi smo itekako svjesni da se ulazi u nekakvu završnu fazu financijskog i poslovnog restrukturiranja, sukladno zakonu i rokovima. I to je u projekcijama EK, kao i u našim projekcijama, vrlo jasno apostrofirano. Treba vidjeti da oni koji su uključeni, koji su za to odgovorni, sve provedu na način koji će biti najmanje negativan i najbezbolniji, odnosno da se ti negativni rizici ne materijaliziraju, istaknuo je.

Marić nije želio komentirati ostavku jednog savjetnika izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, jer ga ne poznaje i stoga ne može ništa reći na tu temu.

Mediji prenose da je, Marijan Stričević, jedan od Ramljakovih savjetnika, podnio ostavku na tu poziciju, jer je protiv njega krajem siječnja podignuta optužnica zbog izvlačenja 833.000 kuna iz TLM-a.

Cijeli članak možete pročitati na: vijesti.hrt.hr

Foto: HINA